MARIA SERRA OLIVELLA

CASAL DE CULTURA

DIUMENGE 16·JUNY·2024

10.30 A 12.00 h


María, de 21 anys, va créixer a Collbató i és estudiant de Relacions Internacionals. És cofundadora de Fridays for Future Barcelona i ambaixadora del Pacte Climàtic de la Unió Europea. Ha organitzat accions amb FFF, Earth Uprising i Oxfam Intermón juntament amb diverses institucions com la UE i el Govern Català. A més, és una portaveu experimentada en mitjans de comunicació, i ha aparegut en els principals mitjans espanyols com Time Out Barcelona, El Periódico, El Nacional, FAQ TV3 i Catalunya Ràdio.

María va assistir a la COP25 com a delegada juvenil espanyola i organitzadora de mitjans i premsa per a FFF. El novembre passat, va assistir a la COP27 a Sharm Al Sheik amb Earth Uprising i va portar a Egipte la campanya “Seat at the Table”. L’activista treballa per garantir que la veu i el missatge dels joves siguin representats, escoltats i respectats en els espais de presa de decisions, en el món acadèmic i corporatiu.

Per què és important la Comunicació sobre la crisi climàtica?

La crisi climàtica és un dels reptes més urgents que afronta la humanitat. Els seus efectes ja es noten a tot el món, en forma de fenòmens meteorològics extrems, pujada del nivell del mar, pèrdua de biodiversitat i impactes socials i econòmics. Per a abordar aquesta crisi, és imprescindible que la gent entengui la ciència del canvi climàtic, els seus riscos i les possibles solucions. Sabem el problema i sabem la solució, ens falta actuar i per poder actuar necessitem comunicar.

Sense una comunicació efectiva, serà molt difícil aconseguir un canvi real i evitar els pitjors impactes del canvi climàtic.

Els reptes de la comunicació climàtica en un context polaritzat i amb mitjans de comunicació esbiaixats.

En un context social i polític polaritzat, com l’actual, comunicar sobre la crisi climàtica pot ser un repte. Afrontar els reptes de la comunicació climàtica requereix un esforç concertat de diversos actors, inclosos científics, comunicadors, activistes, polítics i ciutadans. Junts, podem construir un futur més sostenible i just per a tothom


    Inscripció: