MANEL BALLESTER

CASAL DE CULTURA

DISSABTE 15·JUNY·2024

18.00 A 19.30


 “Més d’un 90% dels meus pacients no tenen problemes cardíacs, sinó d’angoixa”

 En Manel té una extensa carrera com a cardiòleg: es va formar a l’Hospital de la Vall d’Hebron, i també a Londres, durant quatre anys. Va estar divuit anys al costat del cirurgià Josep Maria Caralps en el programa de trasplantament de cor de l’Hospital de Sant Pau i després va ser cap de servei de cardiologia a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i catedràtic de cardiologia de la Universitat de Lleida (UdL).

La seva vida va fer un gir quan va deixar l’àmbit hospitalari per tornar a exercir de metge, però aquesta vegada fent visites a dos dispensaris, un a la Seu d’Urgell i l’altre a Badalona. Durant aquella època s’adona d’un fet que li fa replantejar-se moltes coses en l’àmbit professional i vital: “Fora d’un hospital, la majoria dels casos que veu un cardiòleg no són problemes de cor, sinó pacients amb angoixa.

 Els pacients li demanaven solucions que no passessin pels fàrmacs i no sabia com ajudar-los. Comença a investigar i arriba a la medicina energètica: “Enviava els meus pacients a terapeutes i en tornaven renovats. Així que vaig deixar enrere el meu currículum i vaig començar a estudiar medicina des d’una perspectiva diferent”.

Segons les bases científiques de la Medicina energètica el cos humà està envoltat d’un camp magnètic, tots els elements del cos humà estant intercomunicats i el cor té el camp magnètic més potent.

El cor té un camp magnètic que tendeix a sincronitzar amb el nostre entorn i també el nostre cos. D’això se’n diu coherència cardíaca, i té molt a veure amb la respiració, amb la calma i la tranquil·litat a les nostres vides.

 La física quàntica, dels camps morfogenètics que defensa l’investigador Rupert Sheldrake, i de la teràpia de la polaritat de Randolph Stone, que explica que l’energia està organitzada en circuits, en camps quàntics. “El concepte clau és que no hi ha matèria, tot i tots som camps d’informació, com ja apuntava Einstein. Cal moure l’energia incoherent perquè es recol·loqui, a través d’un procés complex d’autoorganització, cap a la matriu electromagnètica original que permet recuperar la coherència global del cos. El magnetisme de les mans és milers de vegades més gran que el camp magnètic del cor i permet reorganitzar un cos caòtic”.

AFORAMENT COMPLET !! !!